به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، احمد سلطانی، در خصوص جلوگیری از غرق شدگی اظهار کرد: شنا در دريا هرگز مثل شنا در استخر نيست و علاوه بر دانستن فن شنا و داشتن مهارت زياد، بايد ويژگیهای آب دريا را هم شناخت.
وی تشریح کرد: امواج دریا با حرکت به سمت ساحل حجم زیادی از آب را به طرف خشکی میبرند، این حجم وسیع از آب باید دوباره به داخل دریا برگردد. در نقاطی از ساحل، به صورت غیرقابل پیشبینی، آبراهههایی درون آب به طرف دریا ایجاد میشود که در آن آب با سرعت زیادی بر خلاف جهت امواج (به سمت دریا) راه میافتد. این جریانها با امواج آب تفاوت دارد که به آنها جریانهای شکافنده میگویند و در بسیاری از نقاط جهان و به ویژه در سواحل دریای خزر، تلفات جانی بسیاری را به بار میآورند.
معاون برنامه ریزی و آموزشهای تخصصی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: اگر در یک جریان شکافنده گرفتار شدید، اول آرامش خود را حفظ کنید. دوم اینکه هرگز بر خلاف جریان شکافنده و به سمت ساحل شنا نکنید. این کار باعث خسته شدن شناگر شده و با گرفتن رمق او باعث غرق شدنش میشود، در این مواقع سعی کنید که خود را بر روی آب نگه دارید.
سلطانی در خصوص رهایی از جریانهای شکافنده گفت: برای رهایی از جریانهای شکافنده دو راه حل وجود دارد؛ اول اینکه اگر توان بدنی بالایی برای شنا دارید، به صورت موازی حرکت کرده و از مسیر جریان کاملا خارج شوید و سپس به صورت مورب به سمت ساحل برگردید. دوم اگر توان بدنی معمولی دارید هم جهت با جریان به سمت دریا حرکت کنید. معمولاً جریان پس از طی چندین متر تا چند ده متر، قدرت خود را از دست میدهد. در این هنگام باید به صورت موازی با ساحل از جریان فرار کرده و پس از طی چندین متر و دور شدن از جریان، ابتدا نفس بگیرید، سپس تقاضای کمک کنید و بعد به صورت مورب به سمت ساحل برگردید.
وی در پایان توصیه کرد: اگر مشاهده کردید فردی در دریا گرفتار شده است، در صورتی که شنا نمیدانید، هرگز برای نجات فرد وارد آب نشوید و در اولین مرحله به نزدیکترین مرکز امداد و نجات غریقها اطلاع دهید.(باشگاه خبرنگاران)
نظر شما